Bureaustoel Curve II compleet

Bureaustoel / Kantoorstoel Curve II Aktie – Oud-Beijerland

 • Kunststof voetenkruis
 • DIN Gaslift
 • 4-locking synchroontechniek
 • Instelbare gewichtsregeling
 • Instelbare zitdiepte
 • Verstelbare 3-D armleggers
 • Verstelbare lendensteun
 • NEN EN 1335
 • Zwart uit voorraad leverbaar
 • 3 jaar garantie
 • Wij verzorgen de complete montage van de bureaustoel
  ( geen bouwpakket in doos )
Optie(s):

Wielen: Zacht (t.b.v. harde vloer)

Aluminium voetenkuis

Afmetingen:
Breedte rugleuning 46 cm.
Hoogte rugleuning 57 cm.
Breedte zitting 51.0 cm.
Diepte zitting 43-49 cm.
Zithoogte 47/56 cm.

Normaal € 429,00

Nu  € 349,00 excl. 21% BTW. ( € 422,29 incl. BTW.)


Wat betekent NEN 1335:

Omdat mensen in Europa behoorlijk van lengte verschillen is in Europa een norm gemaakt voor bureaustoelen, de NEN-EN 1335. Deze norm zegt iets over de maatvoering van de bureaustoel. Omdat Nederland een smeltkroes van diverse culturen is zijn hier de maatverschillen tussen mensen onderling wel heel extreem. Niet iedere bureaustoel kan dan zomaar worden ingezet. Om dit probleem te ondervangen is een extra praktijkrichtlijn gemaakt, de NPR 1813. Ook hier gaat het weer om een richtlijn voor de maatvoering van bureaustoelen.

De arbeidsinspectie geeft echter aan dat de werkgever de werknemer een passende bureaustoel ter beschikking moet stellen en spreekt daarbij niet over normeringen.
Het kan heel goed zijn dat iemand met een extreme lengte of gewicht niet op een norm bureaustoel past. Op dat moment is het zaak voor deze mensen speciaal op zoek te gaan naar een passende bureaustoel. De norm voor bureaustoelen is met name handig als er voor een groot aantal werknemers bureaustoelen moet worden aangeschaft. Bij de aanschaf van een norm bureaustoel weet je zeker dat ca. 95% van de bevolking op deze bureaustoel kan zitten. Uiteraard na het goed instellen van de betreffende bureaustoel.

In de praktijk blijkt dat 85% van de mensen niet weet waar de knoppen aan de eigen bureaustoel nu eigenlijk voor dienen. Vraag maar eens naar de functie van de draaiknop onder aan de zitting van de bureaustoel.

Voor de goede orde: de norm NEN EN 1335 of de NPR 1813 zeggen helemaal niets over de kwaliteit of het comfort van de bureaustoel. Het is dan ook aan te bevelen voor de aanschaf van een bureaustoel eerst proef te zitten in een showroom of de bureaustoel enkele dagen op proef uit te proberen.

Bij bureaustoelen geldt net zoals bij andere investeringsgoederen (denk bijvoorbeeld aan een matras) alle waar is naar zijn geld en op tijd vervangen.

Voor een goed instelbare bureaustoel met een prima zitcomfort en lange levensduur moet u zeker rekenen op een aanschafbedrag van € 400,- / € 500,- exclusief BTW. Een kwalitatief goede bureaustoel werkt preventief doordat het klachten aan rug, schouders en nek kan helpen voorkomen. Uiteraard alleen als de betreffende bureaustoel dan ook goed op de gebruiker is ingesteld .

NEDERLANDSE NORM VOOR BUREAUSTOELEN.

De Nederlandse praktijkrichtlijn voor kantoorstoelen de NPR 1813 is herzien. Deze praktijkrichtlijn vervangt samen met de Europese norm NEN-EN 1335 de Nederlandse norm voor kantoorstoelen NEN 1812 uit 2000.

Bij het kiezen van een goede bureaustoel wordt aanbevolen tenminste te voldoen aan de NEN-EN 1335. Alleen een gecertificeerd testinstituut mag en kan bureaustoelen beoordelen en testen volgens deze norm. In Nederland is TNO het testinstituut dat bureaustoelen onderzoekt, test en rapportages opstelt.

In Duitsland is het Landes Anstalt (LGA) het gecertificeerde testinstituut. Voor Duitse stoelen treft u dan ook het label aan met het zogenaamde GS logo dat staat voor Geprufte Sicherheit (geteste betrouwbaarheid).